בזמן המצב הנוכחי שכולנו חווים בביתנו, אנחנו לא יוצאים החוצה אבל לנו.. יש עוד את התקווה שאחרי זה נצא מזה ונחזור לשגרה אבל להם..פחות
מאת: יובל חריר
כמו שאתם יודעים מצבנו הנוכחי אינו מאפשר כמעט לאיש לצאת אל הרחוב, לחזור אל השיגרה או לנשום אוויר, כולנו לא רגילים למצב ולכן קשה גם לנו להתרגל לענייו ה"שיגרה" החדשה הזאת. אך מי שאנחנו בזמן האחרון לא שמים לב כי להם הכי קשה הם הקשישים, לפי הנחיות משרד הבריאות צריך מאוד לשמור על הקשישים כי הם הקורבן העיקרי של נגיף זה, אך חשוב לדעת שצריך לשמור עליהם מרחוק. בין ההמלצות שמשרד הבריאות נותן ישנה המלצה של לצמצם מגעים ככל הניתן עם אנשים כדי לא להביא לסיכונם של הקשישים. אם אכן אתם דבקים לערוצי החדשות אתם בטח שמעתם כי ב97 בתי אבות אובחנו כבר 470 דיירים חולים ו219 אנשי צוות נדבקו, אכן אפשר לראות כי הסיכון הכי גדול בנגיף זה הפגיעה בקשישים בעצם אפשר להגיד במילים אחרות כי זה ממש פגיעה בבטן רכה.
אך זה לא הסיכון היחידי כתוצאה מנגיף זה, הסיכון הנוסף הוא בידוד אשר פוגע בבריאותם של הקשישים, בזמן ההסגר אנשים רבים גילו כמה קשה לקשישים להמשיך לחיות במצב זה. לפי מחקרים אשר הראו באתרי אינטרנט רבים אפשר להבין כי המרחק מהמשפחה ומהחברים גורם לכאב ודיכאון עמוק אצל רבים מהקשישים, לפי דבריו של יו"ר המועצה למניעת אובדנות, פרופ' גיל זלצמן הנמצא בוועדת הקורונה בכנסת, צפוי להגיע גל התאבדות של קשישים בעקבות ההסגר המתמשך. בנוסף, עוד הוראה שהוציא משרד הרווחה אשר מקשה יותר על המצב הנפשי של הקשישים היא שבבתי האבות ובתי הדיור המוגן יצטרכו להימנע לחלוטין מהכנסת אורחים בשעריהם, אם מתעמקים בעניין הפגיעה בקשישים אפשר לבין כי הם בעצם נפגעים פעמיים: גם בשל הפגיעות במוגברת שלהם לנגיף, וגם בשל הצורך הגדול שלהם בקשר אנושי, הרי לא מעט מהם צריכים את הקשר החברתי של מועדוניות, חוגים או ביקורי משפחה או מתנדבים.
לאור המצב הקשה הרבה ישראלים החליטו לעזור ולהתנדב כמה שאפשר גם אם זה אומר מרחוק, כלומר להשאיר לקשישים אוכל מחוץ לדלת, לעשות בשבילם את הקניות, להתקשר ולשאול אם הם צריכים סיוע או משהו ספציפי ועוד… בנוסף, בעזרת שיתוף פעולה של איחוד הצלה, החברה למתנס"ים וארגון לב אחד, הוקם מוקד שיופעל על ידי 30,000 מתנדבים שיעניקו סיוע דחוף לנזקקים לכך.